Zoeken

Laatste Nieuws - Nieuws

Nieuwe sleutel bestellen bij opel hekkert eindigd in 700 euro rekening

Na 3 jaar zonder problemen te hebben gereden in mijn Omega B was dit jaar de sleutel defect en kreeg ik de auto niet meer open met de afstandsbediening. Geen probleem toch? gewoon een nieuwe sleutel halen . Nu heb ik hieronder opgesomd hoe dit sleutel grapje bij Opel Hekkert me al 700 euro heeft gekost.

opel hekkert licht mensen op

 

 

Het begon allemaal rond september toen ik opeens de deuren niet meer kon openen met de afstandsbediening. Snel ben ik toen naar opel sittard gegaan om een nieuwe sleutel te bestellen. Toen ik daar aan kwam en aan de hand van de oude sleutelcode een nieuwe wilde bestellen kreeg ik van de monteur daar te horen dat ik mijn auto maar beter mee kon nemen want ze konden me niet zomaar een sleutel meegeven. Dit terwijl de sleutelcode op de oude sleutel stond. Maar goed met sommige hardnekkige monteurs kun je beter niet in discussie gaan . Ik zou de sleutel wel in kerkrade bestellen .

De volgende dag naar kerkrade gegaan. Gelukkig wist men daar wel hoe men een sleutel moest bestellen , maar er zat een levertijd op. Tevens moest ik maar even de gegevens doormailen van de auto. Ik was mijn papieren vergeten en heb de gegevens dus de dag erna gemaild.

Wachten op service van opel

12 dagen wachtte ik nu al op een reactie van opel en ik werd langzaam ongeduldig. Na een telefoontje bleken ze het helemaal vergeten te zijn en de mail konden ze niet meer vinden . Toen heb ik nogmaals de gegevens doorgemaild en kon weer enkele dagen wachten . U kunt de sleutel ophalen tussen 8 en 17 uur in kerkrade, kreeg ik te horen na enkele dagen. Dit is alleen jammer als je geen tijd hebt en de garage op zaterdag gesloten is .

Na enkele dagen heb ik teruggebeld met het verzoek de sleutel in Heerlen af te leveren zodat ik deze op zaterdag kon ophalen. Blijkbaar zijn dus niet alle opel garages op zaterdag gesloten maar geld dat alleen voor kerkrade. Maar goed. de sleutel was onderweg.

Zaterdags ben ik de sleutel gaan oppikken, maar helaas was het net 13 uur geweest en alle monteurs waren al weg. Kortom wel personeel in de garage aanwezig maar blijkbaar was niemand zo gekwallificeerd om mij mijn sleutel te overhandigen. Volgende zaterdag maar weer teruggegaan om de sleutel op te halen .

Niet genoeg kennis bij Opel Kerkrade

Dan ben je er natuurlijk nog niet met alleen de sleutel, ik moest een afspraak maken om de nieuwe sleutel te synchroniseren. Dus ik weer richting opel kerkrade om een afspraak te maken . Bij opel kerkrade kreeg ik te horen dat men daar niet goed gekwalificeerd was of niet genoeg kennis had om de sleutel te synchroniseren maar dit was geen probleem ze wilden de auto wel voor me afslepen naar heerlen. Natuurlijk komen hier wel kosten bij kijken .

Nu was ik het hier niet mee eens en heb dit duidelijk aangegeven, hierna verzekerde men me dat de kosten niet op mij zouden worden verhaald. De omega werd dus afgesleept naar heerlen.

We zijn dus nu al een dikke maand later en nog steeds geen werkende sleutel. Maar we geven niet op . In Heerlen was men nu bezig met mijn auto en ik ontving een telefoontje van de monteur . De sleutel was niet in orde, er zou geen transponder in de sleutel en in de auto zitten, ook was het niet mogelijk om de sleutel te programmeren . Dit lijkt mij allemaal heel raar aangezien het een nieuwe sleutel was die ik had gekocht en ook de auto altijd gereden heeft in de 3 jaar dat ik hem heb. Toch was het volgends de monteur niet mogelijk dat deze ooit gereden zou hebben .

Ik neem nog contact met u op zei hij en ging weer verder met werken . Volgens de rekening hebben ze het alarm gedemonteerd, alle kabels bekeken, immo uitgebouwd en weet ik wat nog meer allemaal . Na enkele uren hadden ze de sleutel gesynchroniseerd en nu wilde de auto niet starten . Kortom weer enkele uren erbij op de rekening.

Aan het eind van de dag werd ik opgebeld dat de auto het weer deed. Wel waren de kosten opgelopen tot 700 euro.

Daar ik momenteel niet zoveel geld beschikbaar had om een sleutel te vervangen belde ik met opel voor een betalingsregeling. Dan kon ik mijn auto meenemen en in termijnen betalen, zou toch eerlijk zijn volgens mij aangezien de prijsopgave van opel 50 euro voor het synchroniseren van de sleutel was.

Maar nee hoor opel wilde hier niks van weten en ik kon mijn auto ophalen als ik 700 euro voor de nieuwe sleutel neertelde. Hiernaast had ik al 130 euro voor de sleutel op zich betaald.

Klachten afhandeling opel hekkert

Via mail heb ik toen een klacht ingediend bij opel maar dit werkte averechts. Bij ophalen kwamen er nu ook nog stallingskosten bij werd mij verteld toe ik telefonisch de rekening opvroeg. Een officiele rekening had ik nog niet gezien.

Een beetje ten einde raad heb ik mijn baas het verhaal verteld en die kon gelukkig iemand bij opel in heerlen . Na met hem te hebben gebeld was de rekening opeen nog maar 300 euro . Stiekem blij met deze meevaller ging ik mijn auto ophalen . De rekening , die op iemand anders zijn naam en kenteken stond ontving ik via mail en er stond 300 euro op . In de mail stond ook nog dat ze me de accu zouden opladen zodat ik na betaling het liefst zo snel mogelijk zou wegrijden. Maar goed dit boeide me eigenlijk niet zoveel en ik ging mijn auto halen met 300 euro op zak .

De auto werd voorgereden en eigenlijk viel me gelijk op dat de verstralers aan waren terwijl deze eigenlijk waren losgekoppeld. In de auto gesprongen viel me als eerste op dat de hele auto stonk alsof er iemand in was overleden , en mijn verlichting van binnen werkte niet meer. Ook alle knopjes op het dashboard zoals verwarming , stoelverwarming, zonnescherm, ventilator , gevarenlichten en zelfs mijn claxon werkten niet meer. Maar ze hadden me net een poot uitgetrokken dus ik zou dit wel laten maken door vrienden van de club.

Schade aan auto na bezoek aan dealer

De volgende dag lekker in de stinkende auto naar het werk gereden in sittard, en na het werk wilde ik mijn omega weer starten maar helemaal niks gebeurde er . Ik had volgens mij weer hetzelfde probleem. Het was 17 uur en voordat de ANWB mijn auto had afgesleept was het 21 uur voordat ik thuis was . Ik heb de omega laten afzetten bij vrienden die me de volgende dag de sleutel hebben gesynchroniseerd en dit allemaal binnen 1 uur tijd. Raar dat mensen die bij opel werken dit niet kunnen.

Het was nu al enkele maanden sinds mijn omega de eerste keer stil stond en nog steeds had ik geen reactie gekregen op mijn klachten mail naar opel. Ook heb ik al eens telefonisch contact opgenomen met customer relations van opel heerlen maar daar werkt men part-time en na mijn telefonische contact werd me verzocht om een mail te sturen . Misschien zodat ze deze ook konden negeren??

 

Maar het leukste komt nog , enkele dagen erna sta ik weer stil met mijn omega en ik laat de auto weer afslepen naar vrienden , opel weet kennenlijk toch niks ervanaf. Een van mijn vrienden kwam toen op het goede idee dat het wel eens de brandstof pomp zou kunnen zijn die niet altijd werkt. Deze brandstofpomp wordt door het alarm ook uitgeschakeld of onderbroken , dit wist men bij opel maar de brandstofpomp heeft men nooit nagekeken. Na een simpele spanningstest op de brandstofpomp werd snel duidelijk dat dit het probleem was. De volgende dag hebben vrienden de pomp vervangen en de auto startte weer.

Ik had dus eigenlijk handen vol met geld betaald aan iets wat niet kapot was . Ook ging ik met een omega die in goede staat was en kreeg ik hem stinkend en helemaal vernaggeld terug. Zo werken de knopjes op het dashboard nog niet en ook de claxon werkt nog niet . De lichtschakelaar is kapot en het hele interieur zat vol met olievlekken van de vieze handen van de monteurs. Maar nog steeds geen reactie van opel ...

opel omega b opel club zuid limburg

 

 

Comments  

 
+3 #1 Peter 2011-01-30 20:11
Is niet het eerste slechte verhaal dat ik hoor over hekker.
Heb hier eens een auto probereb te kopen maar werd met de nek aangekeken, heb toen mijn astra coupe turbo maar bij een dealer in hilversum gekocht die me wel normaal behandelde.
Sterkte ermee!
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh